Srpak traži zabranu prometovanja teških kamiona na cesti D209

Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak u Upravi Hrvatskih cesta u Zagrebu, razgovarao je s Josipom Škorićem, direktorom sektora za održavanje i promet na temu rješavanja problema prometa teških kamiona kroz Mursko Središće, što žiteljima otežava i ugrožava svakodnevnu potrebu kretanja i obavljanja poslova.

Srpak je Škorića izvijestio o problemu kojeg stvara između 500 i 600 kamiona koliko ih dnevno prođe državnom cestom D209 kroz naselja Štrukovec i Mursko Središće, kao i poduzetim radnjama te odluci Gradskog vijeća u svezi ovog problema.

Škorić je Srpaku kazao kako se po ovom pitanju intenzivno radi te kako je već gotova Prometna studija smještaja zaobilaznice i novog mosta u prostor te da se prilazi izradi drugih studija potrebnih za izradu potrebite dokumentacije čija provedba vodi prema konačnom rješenju ovog velikog problema.

Srpak je pozvao da Grad Mursko Središće pohode ministar prometa Oleg Butković, kao i čelni ljudi Hrvatskih cesta kako bi se na licu mjesta uvjerili u istinitost problematike i snažnije utjecali da se ona riješi.

Zatražio je i da se hitno zabrani tranzitni teretni promet cestom D209 i da se on preusmjeri na autoceste, te naglasio kako je konačno rješenje ovog problema izgradnja brze ceste Čakovec – Mursko Središće i novi most na Muri sa zaobilaznicom grada na čemu će Grad Mursko Središće i gradonačelnik inzistirati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije