Nazire li se rješenje prometnog problema u Murskom Središću?

U četvrtak, 27. listopada 2016. godine, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak bio je Zagrebu u Hrvatskim cestama na radnom sastanku s direktorom sektora Josipom Škorićem.

Tema radnog sastanka je bila neodrživo stanje teretnog prometa u gradu Mursko Središće, a također i državnom cestom D 209 do Čakovca. Gradonačelnik je iznio ogorčenje građana i svoje osobno sa svim poteškoćama i problemima koje donosi 500 do 600 teretnih vozila koja prolaze centrom grada i glavnom gradskom prometnicom svakodnevno.

U tom cilju dogovoreno je hitno postavljanje pokazivača brzine u na glavnoj prometnici i u gradskom naselju Štrukovec, a što je već i trebalo biti ali zbog raznih proceduralnih problema nije bilo moguće.

Gradonačelnik je saznao da je gotova Prometna studija smještaja zaobilaznice i novog mosta u prostor, prići će se izradi Studije izvodljivosti i Studije utjecaja na okoliš, a što su preduvjeti za izradu projektne dokumentacije i pravno imovinskih poslova.

Srpak je pozvao da ih u najskorijem vremenu posjete direkcija Hrvatskih cesta i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković, što je i obećano, kako bi se na licu mjesta problem i sagledao i kako bi se žurno prišlo njegovom rješavanju da bi ljudi koji žive uz glavnu prometnicu mogli normalno živjeti u svojim kućama i kako bi se sigurnost građana dovela u zadovoljavajuću razinu.

Isto tako ponovno je zatražio da se odmah donese odluka o zabrani tranzitnog teretnog prometa i da se takav teretni promet odmah preusmjeri na auto ceste. O tome postoji odluka Gradskog vijeća, a Hrvatske ceste su već u veljači ove godine dale pozitivno mišljenje, te se u Gradu nadaju da će ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture ubrzo donijeti takvu odluku.

To je brza moguća mjera za smirivanje prometa, a konačno rješenje je isključivo brza cesta Čakovec –Mursko Središće i novi most sa zaobilaznicom grada i na tome će Grad Mursko Središće bez rezerve inzistirati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije