Učenicima OŠ Goričan raznovrsnija i zdravija prehrana

Učenicima OŠ Goričan raznovrsnija i zdravija prehrana

U Osnovnoj školi Goričan u ponedjeljak je priređena prezentacija proizvođača svježe hrane koji snabdijevaju školsku kuhinju. O tome je govorio ravnatelj škole Zlatko Varošanec koji je rekao kako s godinama teže da prehrana njihovih učenika bude što raznovrsnija, a k tome i zdravija.

Pritom je naglasio suradnju s Općinom s kojom u dogovoru u prehranu uvode svježe mlijeko i svježe mliječne proizvode domaćeg proizvođača OPG Borović iz Donjeg Pustakovca. Ovdje je i neizostavna jabuka domaćih proizvođača, buternat tikvice proizvođača OPG Hranjec iz Goričana te druge domaće proizvode prema mogućnostima pripreme školske kuharice.

– Već petu godina Općina Goričan u potpunosti financira prehranu učenicima Osnovne škole Goričan. Godišnje se izdvaja cca 140.000 kuna za tu namjenu.

Od ove školske godine, Općina povećava financijski udio u prehrani s ciljem daljnjeg poboljšanja kvalitete školske prehrane – naglasio je tom prigodom općinski načelnik Mario Moharić, uz kojeg su na prezentaciji bili njegov zamjenik Ivan Blažek i predsjednik OV-a Andrej Blagus.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije