Inovativni Končar, Tehnix, Šestan-Busch, RŽV Čakovec…

Na 14. Međunarodnoj izložbi inovacija Arca 2016. predstavlja se 180 inovacija iz osam zemalja, a domaće inovacije predstavljaju i perjanice hrvatskoga inovativnog poduzetništva Končar, Tehnix, Šestan-Busch, HS Produkt, rečeno je na otvaranju te izložbe u četvrtak u Zagrebu.

Radionica željezničkih vozila Čakovec predstavlja svoj, u svijetu jedinstven, samohodni vagon za rasuti teret, dok Tehnix, tvrtka poduzetnik godine prema prošlogodišnjem izboru EY u vlasništvu Đure Horvata, izlaže novu ekoinovaciju: komposter za bioreaktorsko postrojenje. Končar, pak, predstavlja centralni pretvarač za fotonaponske elektrane, javlja Poslovni.hr.

Osim domaćih, izložba koja traje do 22. listopada, privukla je i inovatore iz BiH, Srbije, Slovenije, Kine, Irana, Poljske i Rumunjske, a posebni partner je Kineska asocijacija inovatora CAI.

Predsjednik Udruge inovatora Hrvatske Marko Bubaš drži da odnos hrvatskih državnih vlasti prema inovatorima svih ovih godina nije bio dobar i od nove vlasti očekuje da to promijeni te da se prihvati prijedlog zakona o inovacijama. Kao primjer kojim je želio pokazati koliko kaskamo za najrazvijenijima naveo je da na 10.000 hrvatskih radnika dolazi 19 robota, u Sloveniji 60, a u Japanu čak 400.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije