FOTO: Mistični okusi Međimurja u Međimurskim dvorima

>> Mistični okusi Međimurja u Međimurskim dvorima (Četvrtak, 13.10.2016.)

Klub za promoviranje gastronomije ‘Gastronaut’ i izdavač edicije ‘100 najboljih hrvatskih restorana’ su jučer u suradnji s Turističkom zajednicom Međimurske županije organizirali za hrvatske i inozemne medije te ugledne restoratere i druge članove kluba studijsko putovanje Međimurjem. Bilo je to u četvrtak 13. listopada s krajnjom destinacijom u Međimurskim dvorima u Lopatincu.

Široka i otvorena srca tamo su ih dočekali supružnici Martinjaš, Tanja i Marijan, suvlasnici restorana u čije ime ih je pozdravio Marijan Martinjaš. – Meni je velika čast i zadovoljstvo dočekati vas u našim Međimurskim dvorima i biti vam domaćinima ovako lijepe večeri. Nadam se kako ćete ovaj dio Međimurja koji ćete kod nas doživjeti predstaviti svijetu u najljepšem svijetlu – istaknuo je te dodao kako se Dvori nastoje držati onog istinskog što su naslijedili od predaka.

Upravo u tom svijetlu predstavio im je, između inog, različite starinske radionice. Rekao je kao se je na ovim prostorima, u restoranu kapaciteta 150 sjedećih mjesta, mnogo lijepoga dogodilo pojedincima, obiteljima, grupama koji su od njih odlazili s porukom što skorijeg povratka. Dodao je, kako su u proteklih 20 godina na ovim prostorima bili gotovo svi ministri iz svih hrvatskih ministarstava.

– Bajkoviti okusi Međimurja je novi projekt, ideja moje supruge, preko kojeg nam je bila želja legende Međimurja, tradicije, preko nečeg mističnoga predstaviti bajkovite okuse našeg malog Međimurja koji su bogati i sadržajni. Vjerujem da ćete danas osjetiti mali dašak tih bajkovitih okusa – završio je riječima dobrodošlice M. Martinjaš.

S posebnim ponosom je predstavio njihovu Turističku agenciju Etnoart Travel u čije ime je govorila njezina voditeljica Tanja Martinjaš. Predstavila je ono čime se ona bavi, normalno uz pomoć supruga. Govorila je o projektima kojima su se kandidirali prema Hrvatskoj turističkoj zajednici s naglaskom na botaničkom turizmu, a čime se još nitko ne bavi u Hrvatskoj, a projekt je to kandidiran u sinergiji s turističkim agencijama iz četiri zemlje.

Najavila je prvu botaničku rutu Garden route koja će biti predstavljena u javnost iduće godine u ovo vrijeme. Govorila je o Kulinarskoj radionici koja je počela početkom ove godine pod imenom Etno art chef. – To je kreativno kuhanje koje smo zamislili kao turistički program s ponudom još jedne nove dimenzije na Vinskoj cesti. Radimo to s različitim kuharima iz različitih zemalja – naglasila je.

Dodala je kako je kuhinja mjesto za zbližavanje ljudi. Govorila je i o projektu Mistični okusi Međimurja, kandidiran prema HTZ. Osim okusa on objedinjava, okuse, boje, mirise sve ono čime bi se kroz godinu turisti mogli baviti u Međimurju. Projekt je primjerno predstavljen pomoću letka koji netom izašao iz tiska. – Vratite se u naše Međimurje, a i vas niti u jednom segmentu nećemo razočarati! – poručila je.

U doček ovih gostiju, kao i ostalom svih grupa, uključila se udruga Međimurske roke. Tu su bili i vinari iz vinarija Kocijan i Belović. Kroz cijelo vrijeme ovdje su bile u odorama prošlosti mlade hostese Veronika Srnec, Mateja Krušelj i Kristina Žganec, studentice treće godine Menadžmenta, turizma i sporta Međimurskog veleučilišta, a na ulazu u dvoranu milozvučnim međimurskim notama svirkom na cimbalima sve nas je dočekao 28- godišnji Neven Kovačević iz Čakovca.

Bogata međimurska večera time je bila još prijatnija. Međimurski dvori osvjetlali su ovom prilikom obraz međimurskom turizmu, a sve je to iz prikrajka sa zadovolstvom promatrao Rudi Grula, tajnik TZ Međimurske županije.

Održana je gourmet radionica koju je vodila Slađana Herman, a na njoj su ljudi raznih govornih područja i podneblja spravljali “trgance” i štrudle. Zahvalu za doček gostoprimstvo i gostoljubivost domaćinima je izrekla Karin Mimica prof., voditeljica kluba ‘Gastroaut’ i projekta ‘100 vodećih hrvatskih restorana’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije