Podrum Štrigova: Prvo ovogodišnje vino stavlja se na bistrenje

Današnji dan je za Podrum Štrigova čakovečkog Agromeđimurje važan. Istina, nije povijesni, ali svakako je značajan i zaslužuje našu pozornost koju činimo za naše čitatelje. Naime, pod budnim okom enologa Tomislava Pavlešića i izvršnog direktora Mihaela Frančića, danas 22. rujna 2016. godine na bistrenje se stavlja mlado vino muškat otonela ovogodišnje berbe.

– Nakon što je završena fermentacija, mošt je postao mlado vino, koje skidamo s taloga i stavljamo ga na bistrenje uz sve moguće tehnološke mjere, kako i iskustava nas zaposlenika. Svi postupci svakog trenutka su pod strogim nadzorom, kakvoća, sladori i kiseline su optimalni i vjerujem kako će za ovogodišnje ‘Martinje’ ovo vino biti u bocama i posluženo na kušanje posjetiteljima ‘Martinskih svečanosti’ kod na su podrumu, ali i plasirano na tržište koje je prošle godine ovo vino ocijenilo visokim ocjenama, kazao nam je Mihael Frančić, izvršni direktor ‘Podruma Štrigova’, te dodaje kako se ovog trenutka u njegovim vinogradima obavlja berba kasno ranih sorti, dok će udarna berba započeti početkom listopada.

Mlado vino nastalo je iz grožđa muškat otonel ubranog 1. rujna ove godine na položaju Ferenček kod Železne Gore i veći dio će na tržište pod nazivom ‘frizzante’.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije