U Svetoj Mariji će se graditi autobusna nadstrešnica uz cestu D-20

Na jednoj od prethodnih sjednica Općinskog vijeća Sveta Marija tema je bila izgradnja autobusne nadstrešnice uz državnu cestu D-20. Sada je počela realizacija toga problema. O tome je bilo riječi na posljednoj sjednici OV-a Svete Marije.

Načelnica Đurđica Slamek (HSS) je kazala kako je do sada problem neizgradnje bio jer je dio potrebitog prostora za izgradnju u privatnom vlasništvu. – Gradnja će početi jer je vlasnica pristala dati odobrenje za gradnju – istaknula je Slamekova.

Kako Hrvatske ceste uvjetuju njezin način izgradnje načelnica je vijećnicima predočila nacrt na koji su dobili suglasnost Hrvatskih cesta prema njihovim uvjetima. Vijećnica Marija Janković (SDP) je naglasila da je nadstrešnica prijeko potrebna jer se puno učenika srednjih škola vozi autobusom i velik je problem u slučaju lošeg vremena kad se nemaju gdje skloniti do dolaska autobusa.

Vezano uz to, vijećnika MDS-a Andeasa Lisjaka je zanimala visina troška izgradnje. – Vrijednost radova će biti cca 45.000 kuna – dodala je načelnica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije