Međimurci na sajmu AGRA u Gornjoj Radgoni

Ovogodišnji sajam AGRA u Gornjoj Radgoni, od 20. do 25. kolovoza predstavio je 1.798 izlagača iz 30 zemalja na izlagačkom prostoru veličine 70.800 kvadratnih metara. Država partner je bila je Mađarska, a s državnim i regionalnim nastupima predstavili su se Bjelorusija, Poljska, Zagrebačka županija, Županijska komora Sisak i grupa proizvođača iz Međimurske županije, te Srbija s Autonomnom pokrajinom Vojvodinom.

Sajam je otvorio slovenski premijer M. Cerar, a na otvorenju je bio i Jozef Kamenicky, državni sekretar u ministarstvu poljoprivrede Slovačke koja predsjeda EU, kao i predstavnici resornih ministarstava susjednih zemalja. Priredbu AGRA 2016 u 6 dana posjetilo 125.000 posjetitelja.

Na sajmu su bili zapaženi i naši izlagači iz Međimurske županije; Strojarstvo Branilović, Elektro Novak, Bačvarija Srnec i Megametal, koji tradicionalno izlažu na sajmu AGRA. Kao i svih prijašnjih godina, izrazili su zadovoljstvo nastupom, organizacijom sajma, a naročito su istaknuli dobru posječenost u sve dane održavanja sajma.

Na ocjenjivanjima prehrambenih proizvoda istakli su se međimurski vinari koji su osvojili visoka odličja, a važno je spomenuti da su osvojene i dvije šampionske titule za naša vina. To je Šampion Sauvignon vinske kuće Cmrečnjak te Traminac ledeni Obiteljskog podruma Mlinarić. Odlićne ocjene dobila su i vina Alojza Novaka, OPG-a Hažić, Vinogradarstvo i podrumarstvo Štampar, Vinogradarstvo i podrumarstvo Novak Boris.

Dana 23.08. sajam AGRA posjetio je i ministar obrta i poduzetništva RH Darko Horvat te predsjednik uprave HAMAG-BICRO Vjeran Vrbanec. Oni su obišli naše izlagače kao i cijeli sajam, a ministar Horvat imao je kraće razgovore s upravom sajma kao i s slovenskim ministrom poljoprivrede mr. Dejanom Židanom.

Na kraju dana ministar Horvat sudjelovao je u svečanosti dodjele vinskih diploma nagrađenim vinarima. Na svečanosti zatvaranja sajma, predsjednik uprave sajma Janez Erjavec poručio je: ‘Samo optimizam i traženje novih inovativnih ideja, uz očuvanje tradicionalnih vrednota može nas voditi do uspjeha u budućnosti!’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije