Radovi su okončani: Snažna struja praporčanska

Prije tri godine u Praporčanu u Općini Selnica krenulo se u akciju rekonstrukcije mjesnog električnog voda između naselja Praporčan i Bukovec sa ciljem poboljšanja opskrbe naselja Praporčan kvalitetnom električnom energijom.

Pred tri dana radovi su okončani i od sada naselje Praporčan ima sigurnu i kvalitetnu opskrbu električnom strujom na veliku zadovoljstvo svih žitelja. Radove vrijedne oko 250 tisuća kuna vrlo korektno i kvalitetno obavila je čakovečka Elektra koja je u Općini Selnica i VMO Praporčan imala kvalitetne suradnike.

Općinski načelnik Ervin Vičević kaže kako su najveći problemi bili rješavanje imovinsko- pravnih odnosa jer je trebalo dobiti suglasnost 30-tak vlasnika parcela kroz koje prolazi električni kabel, što je i prouzročili trogodišnji proces na projektu koji bi u normalnim okolnostima bio okončan za pola tog vremena.

Iz Praporčana najviše je bio angažiran Franjo Čanadi koji kaže kako je zahvaljujući Vičeviću veliki problem riješen, a Elektri zahvaljuje i što je prostor duljine oko 600 metara kojim prolazi podzemni električni kabel sanirala i ostavila ga kao šumski put kojim će se moći koristiti vlasnici šuma. Čanadi kaže kako je do sada za svakog malo slabijeg vremena i vjetra dolazilo do ispada električne struje i kako su mještani često ostajali u tmini zbog nestanka struje.

Sada je sve drugačije i sigurnije jer rekonstrukcijom električnog voda struja u Praporčanu je snažnija i sigurnija. Načelnik Vičević pak kaže kako na području njegove općine postoji još nekoliko naselja čiji su dijelovi bez dobre struje i nada se kako će Elektra smoći snage, novca i volje i tim mjestima i ljudima stvoriti uvjete dostojne 21. stoljeću.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije