Stižu velike kreditne linije za poduzetnike

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije – HAMAG-BICRO potpisali su Sporazum o financiranju. Ovim sporazumom na tržište će biti plasirano više od milijardu kuna kredita po povoljnijim uvjetima, što bi trebalo znatno olakšati dostupnost financijskih sredstava malim i srednjim poduzetnicima.

Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a, objasnio je da se ukupna linija financijskih instrumenata sastoji od mikro i malih zajmova, portfeljnih i individualnih jamstava te od subvencioniranja kamatnih stopa, a iznosi 150 milijuna eura ili 1,2 milijarde kuna. “Već će idući mjesec ta sredstva biti na raspolaganju malom i srednjem poduzetništvu u Hrvatskoj”, rekao je Vrbanec.

Za provedbu Sporazuma bit će zadužen upravo HAMAG-BICRO, a radi se o malim i mikro zajmovima u vrijednosti od 25 do 50 tisuća eura s kamatnim stopama od 0,5 do 3,5 posto ovisno o tome radi li se o obrtnim sredstvima ili se sredstva koriste za investicije, piše mreza.tv.

Osim malih i mikro kredita plasirana će biti i jamstva za poduzetničke kredite, ali u suradnji s bankama i leasing kućama. U ovom slučaju HAMAG-BICRO jamčit će za obveze poduzetnika. Program je usmjeren na mikro, male i srednje poduzetnike, a njegov je značaj velik, upravo zato što će poduzetnicima omogućiti lakši dolazak do financijski sredstava.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije