HZZO: Ne nasjedajte na pokušaje prijevare nepostojećih klinika

HZZO je na svojim web stranicama objavio upozorenje koje prenosimo u nsatvku:

‘Ponovo upozoravamo građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare od strane nepostojećih privatnih klinika koje se predstavljaju kao ugovorni partneri Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO), te trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a nudeći pri tome zdravstvene usluge, masaže, skupe uređaje i preparate telefonski ili na kućnim adresama naših osiguranika.

HZZO je u proteklih nekoliko godina više puta zaprimio dojave građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, nudeći pri tome različite usluge i uređaje, čak tražeći novčani polog i pin bankovnih kartica.

Napominjemo da HZZO obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje isključivo na lokacijama ispostava i područnih službi, a ne na kućnim adresama. Djelatnici HZZO-a ne bave se preporukom niti prodajom bilo kakvih zdravstvenih usluga, proizvoda i slično. Isto tako, ni izabrani doktori primarne zdravstvene zaštite ne sudjeluju u prodaji medicinskih uređaja i usluga.

Građane koji se nađu u spomenutoj situaciji pozivamo da pokušaj prijevare prijave policiji – priopćili su iz HZZO-e.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije