Štrigova ima ‘Registar nerazvrstanih cesta’

Od sada Općina Štrigova posjeduje, odnosno ima vlastiti ‘Registar nerazvrstanih cesta’ u kojemu su označene sve ovakve prometnice na čitavom općinskom području. Registar je podijeljen u dva dijela, gdje se u prvom nalazi karta područja veličine 1×1 kvadratni metar, dok drugi dio sadrži tablicu nerazvrstanih cesta.

Iz registra se jasno vidi kako na području štrigovske općine postoje tri kategorije lokalnih prometnica. Prvu kategoriju čine asfaltirane ceste u dužini od 53,6 kilometara, zatim šljunčane ceste u dužini od 33 kilometra, te poljski i šumski putovi u dužini od 51,7 kilometara ili ukupnoj dužini od 136 kilometara.

Općinski načelnik Stanislav Rebernik, zadovoljan je što je registar izrađen i što je sada svima koji to žele ili trebaju u jednom dokumentu vidljivo kako na štrigovskom području postoji ogroman broj cesta i dužinskih kilometara kolnika koji općina modernizira i održava i na što troši veliki dio proračunskih kuna.

Na području Općine Štrigova, postoji državna te županijske ceste, ali u neznatnim dužinama u odnosu na lokalne prometnice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije