Međimurski vinari na vinskom festivalu u Mađarskoj

Predvođeni svojim predsjednikom Davidom Štamparom, mlađi članovi Društva vinogradara i vinara ‘Hortus Croatiae’, boravili su u Mađarskoj, točnije u Villanyu, mađarskoj prijestolnici crvenih i crnih vina.

Tamo je održan ‘Rose festival’ koji je okupio sve ponajbolje mađarske i strane vinare koji proizvode crvena i crna vina, poglavito opjevani portugizac.

Sjajni mladi međimurski vinari Tea Dvanajščak, Petar Kocijan, Mihael Frančić i David Štampar upoznali su se sa novostima u proizvodnji tamnih vina, kušali su ih te usporedili sa svojima, ali i uvidjeli mnoge različitosti u odnosu države i ministarstava prema vinarima.

Spoznali su kako je u Mađarskoj vinarima jednostavnije poslovati jer su oslobođeni mnogih plaćanja i obveza kojih kod Mađara ili nema ili su manja, a time samim je vino jeftinije i dostupnije potrošačima.

Ugodni domaćini mladim međimurskim vinarima bili su Zoltan Gyorffy i Dusan Filakovity dvoje vrlo stručnih ljudi s područja vinarstva i turizma i velikih prijatelja Hrvatske i Međimurja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije