Općini Kotoriba 85 tisuća kuna za izradu Strategije razvoja

Općina Kotoriba je od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju dobila Odluku o dodjeli sredstava iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje od 2014. – 2020. godine.

Sredstva u iznosu od 85.000,00 kuna dodijeljena su na temelju natječaja za provedbu Podmjere 7. 1., operacije 7. 1. 1. ‘Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj jedinica lokalne samouprave’. Dodijeljena sredstva koristit će se za provedbu projekta izrade Strateškog razvojnog programa Općine Kotoriba do 2020. godine.

On je temeljni dokument za upravljanje razvojem Općine Kotoriba u narednom razdoblju planirano do 2020. godine. Pojam razvoja obuhvaća sveukupni razvoj Općine kao jedinice lokalne samouprave i obuhvaća sve sektore djelovanja i življenja Općine.

Strategijom Općine Kotoriba za razdoblje do 2020. definiraju se željena buduća društveno gospodarska stanja Općine i programske aktivnosti kojima se dolazi do tog stanja.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije- Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj. Udio od 85% sufinancira se iz proračuna Europske unije, a udio od 15% iz proračuna Republike Hrvatske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije