Carina besplatno dijeli zaplijenjene automobile, nakit, parfeme, pića…

Da Oreškovićeva Vlada nije imenovala novo povjerenstvo, roba bi trunula na carinskim zalihama umjesto da posluži svrsi

Jedna od odluka koju je odlazeći kabinet premijera Tihomira Oreškovića morao pod hitno donijeti kako bi se izbjegle štete za građane jest i imenovanje članova Povjerenstva za besplatnu dodjelu strane robe. Radi se o dodjeli hrane, odjeće, vozila, elektroničke opreme i ostale robe koju je Carina zaplijenila u svom nadzoru i stavila na raspolaganje spomenutom povjerenstvu, prenosi Poslovni.hr.

Drugim riječima, da Oreškovićeva Vlada nije imenovala novo povjerenstvo, roba bi trunula na carinskim zalihama umjesto da posluži svrsi. Samo prošle godine, kako doznaje Slobodna Dalmacija u Carini, doneseno je 88 odluka o besplatnoj dodjeli strane robe.

‘Korisnici besplatne dodjele različitih vrsta i količina robe kao što su hrana, odjeća te razni dodaci odjeći, elektronička i računalna oprema i vozila su, među ostalima, Crveni križ i Caritas, humanitarne udruge, pučke kuhinje, domovi za stare i nemoćne i bolnice – navode u Carini koja na raspolaganje spomenutom Vladinu povjerenstvu daje sve što zaplijeni osim droge, cigareta, vina i alkoholnih pića. Drogu i cigarete spaljuju, a alkoholna pića i vino prodaju’, iz tih izvora Carina je lani ostvarila prihod od 9,5 milijuna kuna.

Prodano je, među ostalim, 25 tisuća litara vina i 8110 litara ‘žestice’.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije