Na MESAP-u 2016. očekuju 280 izlagača, u nedjelju i stočarska izložba

U Maloj vijećnici Međimurske županije održana je konferencija za medije na kojoj su zamjenik međimurskog župana Zoran Vidović, načelnik Općine Nedelišće Darko Dania, direktor Mesap-a Vitomir Kirić i Darko Radanović, pročelnik odjela gospodarstva Međimurske županije najavili ovogodišnji, 18. po redu međunarodni sajam poduzetništva Mesap 2016., koji će se od 17. do 19. lipnja tradicionalno održati u Nedelišću.

Tom prigodom zamjenik međimurskog župana i predsjednik organizacijskog odbora Mesapa Zoran Vidović je kazao kako je svaka sajmena godina vrlo teška, no ono što raduje je želja i volja da Mesap opstane i da ga se podigne na jedan viši nivo. Ono što je važno spomenuti je to da se ove godine ponovo pokreće stočarska izložba.

Očekuje se oko 280 izlagača iz Hrvatske i susjednih zemalja

Kada je riječ o datumu održavanja sajma direktor Mesapa Vitomir je istaknuo kako je on pomaknut za tjedan dana kasnije od uobičajenog , s obzirom na to da se u tom vremenu održava Antunovsko proštenje na čakovečkom Jugu, pa nema razloga da se takve dvije velike manifestacije preklapaju. Konačnog broja izlagača još uvijek nema jer se i dalje primaju prijave. Procjena je organizatora da bi ih ove godine moglo biti između 270 i 280, što bi u odnosu na prošlu godinu bio porast od 10 do 12 posto.

Izlagači i ove godine, osim iz Hrvatske dolaze i iz Slovenije i Srbije, a tu su i tvrtke koje predstavljaju proizvođače određene opreme iz Italije, Njemačke i Austrije. Ove godine na Mesapu će biti i županija partner i to Koprivničko – križevačka županija za koju je rezervirano 100 kvadrata unutarnjeg i 300 kvadrata vanjskog izložbenog prostora.

Općina Nedelišće kao domaćin, ali i kao izlagač na ovogodišnjem Mesap-u

Općina Nedelišće ove će godine pomoći svojim poduzetnicima da sudjeluju i izlažu na sajmu zakupom stotinjak kvadratnih metara izložbenog prostora koje će oni moći koristiti. Veći dio sufinancirat će općina dok će jedan manji dio zakupa financirati sami poduzetnici, kazao je općinski načelnik Darko Dania. Želja nam je da se što više poduzetnika predstavi sa svojim proizvodima, i ne samo onih s područja Općine Nedelišće.

Naime, prema Međimurskoj županiji poslana je inicijativa da se pozovu svi gradonačelnici i načelnici međimurskih gradova i općina kako bi se aktivno uključili u organizaciju sajma, jer Mesap nije samo županijski ili od Općine Nedelišće, već od svih jedinica lokalne samouprave. Moramo biti jedinstveni u Međimurju jer samo tako možemo spasiti Mesap i pomoći u tomu da sajam bude uspješan, smatra Dania.

U sve dane sajma održavat će se i izložba malih životinja, koja će prema riječima direktora Mesapa Vitomira Kirića biti u nešto većem obimu nego je to bilo proteklih godina, a u nedjelju će se nakon dvogodišnje ‘pauze’ ponovo održati i stočarska izložba. Ulaz će ovoga puta na Mesap biti besplatan, jer se i time želi privući veći broj posjetitelja, a sam sajam bi u petak, 17. lipnja u 11 sati i službeno trebao otvoriti ministar obrta i poduzetništva Darko Horvat.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije