Od četvrtka preostalih pet lovačkih društava dobiva svoja lovišta?

Na 19. sjednici Skupštine Međimurske županije, u četvrtak 19. svibnja 2. točka dnevnog reda odnosi se na Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o produljenju ugovora o zakupu prava lova – lovačkim društvima Patka Donji Vidovec-Sveta Marija, Jastreb Domašinec, Prepelica Mala Subotica, Zec Čakovec i Trčka Sveti Martin na Muri.

U ovom trenutku pet lovačkih društava u Međimurju bez lovišta

Od ukupno 20 lovačkih društava koja upravljaju s isto toliko lovišta u Međimurskoj županiji, njih 5 nije dobilo odobrenje Ministarstva poljoprivrede RH za produljenje ugovora o zakupu prava lova u zajedničkim otvorenim lovištima Međimurske županije.

Prethodnu suglasnost za produljenje ugovora, nadležno ministarstvo nije izdalo zbog činjenice da su u prethodnom razdoblju protiv njih podneseni optužni prijedlozi zbog prekršaja iz pojedinih članaka Zakona o lovstvu. Naknadno je Ustavni sud promijenio članak Zakona o lovstvu koji je priječio društva da dobe suglasnost, te je nakon ponovljenog zahtjeva Županije prema Ministarstvu 3. svibnja 2016. godine dobivena suglasnost za produljenje zakupa i za ovih pet društava.

Nakon Skupštine MŽ i Državno odvjetništvo mora prihvatiti nacrt ugovora

Stoga se sada predmetna odluka predlaže vijećnicama i vijećnicima na raspravu i donošenje, na prvoj sjednici Skupštine koja će se održati nakon ishođenja suglasnosti. Nakon usvajanja odluke i nakon što Državno odvjetništvo prihvati nacrt ugovora, potpisat će se spomenuti ugovori s navedenih pet lovačkih društava o zakupu prava lova u zajedničkim lovištima za desetogodišnje razdoblje, točnije do 31. ožujka 2026. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije