Weblica 2016. – skup stručnjaka za umreženi svijet

>> Weblica 2016. – skup stručnjaka za umreženi svijet

Subota, 14. svibnja 2016. godine, bila je idealna za održavanje druge po redu tehnološke konferencije Weblica 2016. Konferencija, održana u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje, okupila je 150 sudionika koji su imali prilike slušati kvalitetna predavanja iz područja web tehnologija, alata za izradu mobilnih i desktop aplikacija, sigurnosti web aplikacija, te brojnih drugih tema.

Konferenciju je otvorio Velimir Sanjković, direktor poduzeća S-Soft Software Development, koji je naglasio važnost održavanja događaja ovakve tematike, ne samo zbog mogućnosti stjecanja novih znanja i vještina, već i zbog prilika koje one pružaju za stvaranje novih poznanstava i oblika suradnje.

Predavanja su ponovno bila podijeljena u dva usporedna “tracka” što je sudionicama omogućilo da između brojnih tema, odaberu one koje su ih više zanimale. Pregršt pitanja i zanimljivih diskusija za vrijeme i između predavanja, učinili su konferenciju ujedno i prilikom za umrežavanje, dijeljenje iskustava i prenošenje znanja što je izuzetno važno za sve one koji su uključeni u razvojni proces stvaranja softverskih proizvoda.

Umjesto drvenih tiblica, sudionici su ove godine dobili majice s logotipom konferencije, a ostali materijali, poput prezentacija, bit će dostupni svima u narednim danima, na web stranicama Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje, www.ticm.hr.

Za one koji Weblici nisu mogli prisustvovati “uživo”, bilo je omogućeno praćenje putem Youtube live streama, a najzanimljiviji trenuci zabilježeni su i na Facebook profilu konferencije. Nakon dvije uspješno odrađene Weblice, sve je jasnije da je potreba za događajima ovakve tematike velika, pa će organizacijski odbor i u budućnosti aktivno raditi na promicanju sličnih inicijativa. Zahvaljuju svima koji su bili dio druge Weblice, te se nadaju ponovnom susretu i dogodine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije