Investicija od 2,1 milijun kuna: Kružni tok kod mosta u Otoku

Na najopasnijoj međimurskoj crnoj točki na županijskim cestama sagradit će se kružni tok čija je vrijednost 2,1 milijun kuna. Riječ je o raskrižju kod mosta preko akumulacijskog kanala u Otoku u blizini Preloga.

Dvije trećine novca, oko 1,4 milijuna kuna, izvojit će Centar za vozila Hrvatske koji je potpisao sporazum sa Županijskom upravom za ceste Međimurske županije. – To je prvi takav sporazum, nadam se ne i posljednji. Imamo još opasnih točaka u prometu. Projekt za ovu lokaciju u Otoku izrađen je još 2010., no dosad za njega nije bilo novca – kaže Ljerka Cividini, ravnateljica ŽUC-a.

Radovi bi trebali početi do 1. rujna, a završiti do kraja godine. Zanimljivo je da se ta crna točka u prometu teritorijalno nalazi na području Varaždinske županije, no cestu održava međimurski ŽUC, a i pod ingerencijom je Policijske uprave međimurske. Davorin Pavlović, predsjednik uprave Centra za vozila, kaže da su skupili oko pet milijuna kuna za devet projekata diljem Hrvatske, a jedan od njih je i taj kod Otoka.

U Hrvatskoj prošle je godine bilo četrdeset poginulih više, a jedan od glavnih uzroka nesreća loše je stanje županijskih cesta kojih je oko 12.000 kilometara. Treba ih održavati – istaknuo je Pavlović. Župan Matija Posavec ističe da ima crnih točaka i na državnim cestama, a najavio je rekonstrukciju dionice Štefanec – Sveti Juraj u Trnju, koja prolazi i kroz Malu Suboticu.

Inače, broj registriranih cestovnih vozila u Hrvatskoj prošle je godine povećan za 1,6 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. Na žalost, dogodilo se i 11.038 nesreća s ozlijeđenim osobama, četiri posto više nego preklani.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije