Veleposlanik Indije u posjeti Županijskoj komori Čakovec

Veleposlanik Indije, Nj.E. Sandeep Kumar, posjetio je u četvrtak 11. veljače Međimursku županiju. Posjet Međimurju počeo je u Županijskoj komori Čakovec gdje je održao sastanak s predsjednikom Mladenom Križaićem i direktoricom Dijanom Krnjak.

U prvom službenom posjetu Županijskoj komori Čakovec otkako je preuzeo dužnost, veleposlanik je s predstavnicima Komore razgovarao o bilateralnoj suradnji između Indije i Hrvatske, uvozno-izvoznim mogućnostima i gospodarskoj suradnji sa Međimurskom županijom.

Predsjednik ŽK Čakovec, Mladen Križaić, ukratko je veleposlanika upoznao s osobinama i ekonomskim indikatorima međimurskog gospodarstva te s tvrtkama koje uvoze robu s indijskog tržišta. Veleposlanik Kumar izrazio je zadovoljstvo posjetom te rekao da se nada da će ovo biti početak bolje suradnje između Međimurske županije i Indije.

Istaknuo je važnost sajmova, što je prepoznala i sama Hrvatska gospodarska komora, te se nada da će međimurske tvrtke participirati na sajmovima u Indiji, i tako stvoriti nova poznanstva i poboljšati odnose između dviju zemalja.

Dogovoreno je da će se u skorije vrijeme održati novi sastanak s predstavnicima međimurskih tvrtki zainteresiranih za suradnju i zajednička ulaganja. U narednom posjetu veleposlanik Kumar obići će i proizvodne pogone međimurskih tvrtki kako bi se upoznao s njihovim proizvodnim programom. Nakon sastanka u ŽK Čakovec, veleposlanik se uputio u posjet Gradu Čakovcu i Međimurskoj županiji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije