Otvorene prijave za edukaciju u klubovima za zapošljavanje

Čakovec, Prelog i Mursko Središće

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Čakovec sa partnerom na projektu Udrugom Zora zaprima prijave za sudjelovanje u Klubovima za zapošljavanje koji su osnovani u sklopu projekta ‘Istakni se, osvoji posao!’, financiranog iz ESF programa Razvoj ljudskih potencijala.

Klubovi za zapošljavanje bave se edukacijom i pomaganjem u traženju posla nezaposlenim osobama iz Međimurske županije, a nalaze se u Čakovcu, Prelogu i Murskom Središću. Projekt je započeo u ožujku 2015. te su dosad u edukaciju uključene 83 nezaposlene osobe. Naglašavamo da je 38 sudionika projekta (45%) već pronašlo posao, gotovo svi u roku od 3 mjeseca od završetka edukacije.

Ovo je treći i ujedno posljednji ciklus edukacije unutar projekta, a prijaviti se mogu nezaposlene osobe iz Međimurske županije koje zadovoljavaju sljedeće kriterije:

– imaju između 15 i 60 godina
– završile su srednju, višu ili visoku školu/fakultet (SSS, VŠS ili VSS)
– žele naučiti kako pronaći posao, te izbjeći greške kod traženja posla
– traže motivaciju za aktivno traženje posla
– žele osvijestiti svoje potencijale, steći nove vještine i upoznati zanimljive ljude.

Klub za zapošljavanje nudi intenzivni trening pod vodstvom voditelja/ice Kluba u trajanju od tri tjedna, od 29. veljače do 17. ožujka 2016. – 3 dana u tjednu od 8 do 15 sati. Edukacija se sastoji od kombinacije različitih metoda rada: grupnog rješavanja problema, diskusije, praktičnih vježbi, igri uloga, ali i individualnog rada, a s ciljem razvoja praktičnih vještina pronalaženja radnih mjesta i prijave za radna mjesta, uvježbavanja javnog nastupa, razvoja planova traženja posla i sl. Sudionici će nakon edukacije dobiti potvrdu o završenom treningu, a stečena znanja sigurno će doprinijeti bržem zapošljavanju.

Edukacija je besplatna za odabranih 36 sudionika/ica (12 po Klubu za zapošljavanje), te je osiguran ručak, troškovi puta i svi radni materijali, a zauzvrat se očekuje odgovornost, spremnost na aktivno sudjelovanje i predanost traženju posla.

Prijave se zaprimaju od 1. do 19. veljače 2016. Obrazac prijave možete pronaći:
a) u tiskanom obliku na info-pultu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (u Čakovcu, Prelogu i Murskom Središću). Ispunjeni obrazac možete predati na info-pultu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (u Čakovcu, Prelogu i Murskom Središću), ili ga skenirati i poslati na email: jobclub.ck@hzz.hr.
b) online na sljedećem linku: https://goo.gl/T80aoM koji je objavljen na web stranicama HZZ-a i Udruge Zora.

Kandidati/kinje koji/e uđu u uži krug selekcije bit će kontaktirani nakon 19. veljače 2016.

(Ovaj sadržaj isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područni ured Čakovec)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije