Sveti Martin: Održana skupština voćara, vinogradara i povrćara

>> Sveti Martin: Održana skupština voćara, vinogradara i povrćara

Udruga voćara, vinogradara i povrćara Općine Sveti Martin na Muri jučer je (utorak) održala svoju Izvještajnu godišnju skupštini, a nazočio joj je velik broj članova.

Gosti skupštine bili su, prof. Dražen Crnčec, predsjednik Općinskog vijeća, Franjo Makovec, načelnik općine, domaći župnik velečasni Ivan Herceg, mr.sc. Milorad Šubić iz hrvatske Savjetodavne poljoprivredne službe te agronomi Petar Živković, Jadranka Aleksić i Zrinka Pavunić, predstavnici tvrtke Bayer Hrvatska.

Izvješće o aktivnostima u minuloj godini, financijsko izvješće te program rada za ovu godinu podnio je Mladen Dobranić, predsjednik udruge, koji je naglasio kako je udruga prošle godine u potpunosti ispunila svoj program i bila aktivnija nego se paniralo.

U godini koja je započela udruga će imati sličan program rada kao i minulih godina, a naglasak će biti stavljen na edukacijska stručna predavanja i putovanja, na sudjelovanjima na priredbama općinske, županijske i državne razine te na sajmove i izložbe. Prošle godine udruga je uprihodila 14.500 kuna, a nešto manje potrošila. Ove godine planira uprihoditi 24.000 kuna, a ovom prilikom Dobranić je članstvo pozvao na revnije plaćanje članarine, jer postoji račun kojeg treba podmiriti.

Općinski načelnik Franjo Makovec pohvalio je rad udruge i posebno predsjednika Dobranića rekavši kako je on ‘duša i tijelo’ udruge koja ima sve veći značaj u lokalnoj poljoprivredi a i je sve prepoznatljiva izvan općine. Agronomi iz Bayera govorili su o zaštitnim sredstvima koje proizvode s naglaskom na ‘LUNA Experince‘, dok je Šubić vrlo opširno i kvalitetno govorio o utjecaju vremenskih prilika na pojavu i razvoj štetnih organizama u proizvodnji grožđa tijekom 2015. godine.

Zapravo čitavo predavanje ovaj puta je bilo namijenjeno vinogradarstvu koje na području svetomartinske općine postaje sve značajniji subjekt u poljoprivredi i gospodarstvu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije