Ljudi velikog srca: Ovo su najvolonteri Međimurja za 2015. godinu!

Županijska nagrada za volontiranje od 2011. godine dodjeljuje se i u našoj županiji. Pobjednik/ica nagradu dobiva za osobni doprinos razvoju zajednice i poboljšanju kvalitete života.

Svake godine domaćin ceremonije dodjele nagrade gimnazijski je Sajam dobrote pa je tako bilo i ove 2015. godine. Kako to već priliči, uručio ju je Matija Posavec, župan. – Iznimno nam je drago što je i ove godine pobjednik osoba predložena od strane Autonomnog centra, javljaju iz Volonterskog ureda Međimurja.

>>> Fotogalerija: Sajam dobrote i dodjela nagrada najvolonterima u Gimnaziji Čakovec

Milivoj Mimi Kuhar volontira veći dio svog odraslog života. Dugogodišnji je volonter više prepoznatih udruga iz Međimurske županije, od kojih ističemo one veće – Autonomni centar – ACT, Fotografija, Multimedij, Astronomsko društvo Vega te Platforma za Društveni centar Čakovec. Naime, upravo Mimiju brojne generacije mogu zahvaliti što ih je poučio fotografiji, animaciji, izradi filmova, odnosno poticao ih na kreativno i kulturno izražavanje.

Osim svega navedenog, Mimi sudjeluje u radu Škole animiranog filma (ŠAF), također već 4 godine za redom održava radionice na Slobodnom festivalu u organizaciji ACT-a, izrađuje društveno angažirane filmove i slično.

No, nije samo Mimi primio županijsko priznanje za volontiranje. Od prošle godine uvedena je i nova kategorija – najbolja volonterska organizacija. Ove godine zasluge za svoj rad pokupila je Udruga za zaštitu mačaka “Sklonište dobrote”. Volonterski rad u toj udruzi ogroman je – samo u 2015. godini odrađeno je gotovo 6.800 sati! Trenutni broj volontera kreće se oko brojke 30, no valja napomenuti kako je cjelokupni rad udruge baziran na volonterizmu. Jasno, bez volonterskog angažmana ova Udruga ne bi mogla funkcionirati.

Ovom prilikom Volonterski ured Međimurja čestita dobitnicima što su prepoznali vrijednost volontiranja i što gotovo svakodnevno doprinose našoj zajednici. Također, čestitaju i ostalim nominiranim volonterima i organizacijama: Patriciji Kuhta, volonterki Udruge za autizam “Pogled”, Daliboru Klobučariću, volonteru Međimurske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu – MURID, Viktoriji Hozjan volonterki Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Čakovec te Alenki Novak, volonterki Općine Pribislavec te Udruge za autizam “Pogled”. Čestitkama se pridružujemo i mi.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije