Posjet najstarijim Kotoripčanima: Miji 102, Anastaziji 97 godina

Načelnik Općine Kotoriba Ljubomir Grgec, njegov zamjenik Roberto Ujlaki i Josip Forauer, predsjednik Socijalnog vijeća općine Kotoriba obišli su u srijedu prije podne najstariju Kotoripčanku i najstarijeg muškarca Kotoribe.

S košarom od šibe, punom darova najprije su pokucali na vrata 97-godišnje Anastazije Ludaš u Ulici kralja Tomislava 79. Čvrsto joj stegnuvši desnicu zaželjeli su joj ugodne božićno-novogodišnje blagdane uz želju da se susret i dogodine ponovi. Oduševljena, gospođa Anastazija, koju su posjetili treću godinu za redom, nije imala riječi kojima bi izrekla zahvalnost za brigu, darove, a i drva koje joj je Općina “poslala”. Dečki nisu smjeli iz kuće dok nisu probali višnjevac, njenih ruku djelo.

U dom Mije Golubića, kojem su 102 godine, općinari dolaze od 2006. godine i on ih u to vrijeme s nestrpljenjem očekuje jer kaže kako mu je čast razgovarati s prvim ljudima Općine. Domaće kobasice i svježi klipići bila je ponuda za koju se pobrinula kćerka Terezija, a gospodin Mijo je bio taj koji je goste “trucao” da si za zdravlje, dušu i blagdane “spiju” čašu dobroga vina. Ispunili su mu želju pa su i njemu zaželjeli ugodne blagdane i ono najvažnije, viđenje i dogodine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije