Međimurski Baranjci oduševljeni dahom starog zavičaja

U Belom Manastiru su u ponedjeljak, 14. prosinca predstavljene monografija Goričan i knjiga Međimurski narodni običaji. Predstavljači su bili načelnik Općine Goričan dr. vet. med. Mario Moharić i prof.dr. Stjepan Hranjec.

Gosti su pred prepunom Gradskom vijećnicom iskoristili prigodu te su, osim o spomenutim naslovima, upoznali Baranjce koji su podrijetlom iz Međimurja o Međimurskoj županiji, njenim obilježjima, povijesti ali i sadašnjim projektima. Bila je to izuzetna večer a da je tako posvjedočili su nakon programa iskrenim zahvalama mnogi nazočni, presretni što su mogli oćutiti dah njihova staroga zavičaja.

Organizatori su bili tamošnji HKUD Beli Manastir, koji je na predstavljanju nastupio s međimurskim narodnim popijevkama, Ogranak Matice hrvatske u Belom Manastiru i tamošnji Centar za kulturu.

Nazočne je najprije pozdravio gradonačelnik Ivan Doboš, koji je idući dan za goste organizirao prijem. Nazočne je upoznao s osnovnim gospodarskim, društvenim i kulturnim obilježjima Belog Manastira. Posebice je bilo riječi o korištenju sredstava iz europskih fondova te je u tom smislu načelnik Općine Goričan najavio skorašnji posjet gospodarstvenika iz Općine Goričan ali i Županije.

Ukratko, bio je to posjet koji je najavio početak jačih kulturnih veza Baranje i Međimurja ali je isto tako otvorio i mogućnost za zajedničke projekte.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije