Vandali u Orehovici uništavaju kontejnere, javnu rasvjetu i znakove

Temeljem zahtjeva saborskog zastupnika Veljka Kajtazija kojeg je u suradnji s Općinom Orehovica uputio Vladi Republike Hrvatske, ista je darovnicom iz robnih zaliha Ministarstva gospodarstva Općini Orehovica darovala 2 stambena kontejnera vrijednosti 62.802,70 kn za potrebe rada zamjenika općinskog načelnika iz reda pripadnika romske nacionalne manjine te rada Vijeća romske nacionalne manjine Općine Orehovica.

Općina Orehovica je uložila dodatnih 11.046,25 kn za pripremu podloge za kontejnere te 3.355,66 za priključak struje, dok se račun električara još čeka. – Nažalost, unatoč uloženim sredstvima od skoro 80.000,00 kn za boljitak romske zajednici u Orehovici, na kontejnerima se već sad vide tragovi vandalizma, a pitanje kako će isti izgledati za dva mjeseca – rekao je načelnik Franjo Bukal na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća.

– Vidljivo je i razbijanje svjetiljki javne rasvjete koje Općina sigurno neće mijenjati, već samo žarulje koje izgore uslijed korištenja – poručio je. Osvrnuo se i na vandalizam na prometnim znakovima po općini. Posebno je naglasio slučaj čupanja znaka STOP na križanju ulica A.G. Matoša i Frankopanske ulice u Orehovici gdje je komunalni radnik u tri navrata u tri uzastopna dana morao postavljati cijeli znak na svoje mjesto (zadnji dan znak se nalazi na stablu uz cestu), da bi 4. znak bio ukraden.

Za 5 dana na istome je mjestu došlo do prometne nesreće sa velikom materijalnom štetom na oba vozila, a pukom su srećom izbjegnute i ljudske žrtve. – Zbog činjenice da nije bilo znaka Općina Orehovica kažnjena je za prekršaj sa 5.000,00 kn, odnosno općinski načelnik sa 1.500,00 kn – završio je Bukal.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije