Udruge obilježile Međunarodni dan osoba s invaliditetom

U povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom predstavnici i članovi udruga osoba s invaliditetom sudjelovali su u brojnim aktivnostima. U utorak, 1. prosinca 2015., održan je radni prijem s gradonačelnikom Grada Čakovca, Stjepanom Kovačem i njegovim suradnicima. U četvrtak, 3. prosinca 2015., održan je radni prijem u Međimurskoj županiji sa zamjenicom župana, Sandrom Herman.

U srijedu, 2. prosinca u prostorijama zgrade Scheier održao se Okrugli stol u organizaciji Saveza udruga osoba s invaliditetom Međimurske županije s temom: “Financiranje udruga; lokalno financiranje i sufinanciranje europskih projekata“. Okruglom stolu su prisustvovali predstavnici Udruga članica Saveza, predstavnici gradova s područja Međimurske županije, predstavnici Međimurske županije, predstavnica Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, predstavnice Ureda državne uprave, predstavnici Redee, predstavnici Čakre i mediji.

Prezentaciju je održao Igor Roginek, izvršni direktor Autonomnog centra – ACT. Pridružio se i župan Međimurske županije, Matija Posavec, koji se u kratkom izlaganju osvrnuo na potrebe financiranja udruga osoba s invaliditetom i udruga koje rade u korist osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju te dao pozitivan impuls za financiranje u 2016. godini.

Trećeg dana mjeseca prosinca održan je Kolegij načelnika i gradonačelnika s točkom dnevnog reda: “Financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge” na kojem su sudjelovali predstavnici Udruga članica Saveza. Članice Udruge posjetile su Dom za psihički bolesne osobe u Orehovici i Dječji dom Caritas.

Članovi Udruga članica u župi sv. Nikole u Čakovcu prisustvovali su 3. prosinca Svetoj misi prije koje su imali mogućnost za sakrament ispovijedi, a na samoj misi sakrament bolesničkog pomazanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije