Na mostu više nema lokomotive, granicu čuvaju naoružani vojnici

Zaljubljenik prirode i šetnje kotoripski donačelnik Roberto Ujlaki kroničar je ‘prekograničnih događanja’ u čemu mu ‘pomaže’ njegov pas. Prati onako usput što se događa u njihovom susjedstvu vezano uz čeličnu granicu koju je donedavno činila postavljena lokomotiva neposredno nakon željezničkog mosta preko rijeke Mure.

– U jednoj od šetnji primijetio sam kako lokomotive više nema – kazao nam je Roberto Ujlaki. Dodao je kako su lokomotivu zamijenili naoružani vojnici . – Jedan od njih odmah se pokazao na mostu čim nas je vidio s druge strane. Tim pokazivanjem rekao je sve.

Fotografirao ga je prijatelj Marko Habuš čiji “fotić” je u pozadini zabilježio postavljeni vojnički šator. Vojska uz granicu, šatori, puške podsjećaju nas na ne tako davno vrijeme. Inače, tzv. čelična zavjesa s ove je granice maknuta 1946. godine. Naš je komentar jednostavan. Postavljenu lokomotivu nije trebalo niti micati jer ova je pruga praktički “mrtva”. Da li je u tom trenutku lokomotiva samo privremeno uklonjena nije poznato.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije