Život bez alkohola Verice Krampač

Na posljednjoj skupštini KLA Prelog posebno nas je dojmio trenutak kada je klupskoj terapeutkinji Diani Uvodić-Đurić, dr. med. bez riječi, s cvjetnom lončanicom u ruci, prišla jedna žena i onako joj istinski stegnula ruku, zagrlila je i okrenula se od nje u suzama. Zacaklile su se oči doktorici Uvodić, ostala je iznenađena, pomalo zatečena, samo je dodala: – To je naša Verica…

Zanimalo nas je – tko je ona?

Rekla nam je kako ima 50 godina i da je iz Hodošana i da se zove Verica Krampač, dodavši slikovito kako je klupska vršnjakinja. Naime, klub se je na toj skupštini 18 puta predstavio javnosti i podastro rezultate svoga rada. Još nam je rekla kako na terapeutske sastanke u Prelog najčešće dolazi biciklom!?

– Život bez alkohola Verice Krampač traje koliko i postojanje KLA Prelog – rekla nam je dr. Uvodić i nastavila: – U klub je došla u lipnju 1997. godine u veoma teškoj životnoj situaciji. U klub je donijela sebe i svoju odluku da se ponovno vrati u svoju obitelj. Prestala je piti bez ijednog dana bolničkog liječenja u tome je ustrajala do današnjeg dana. Vericu život nije mazio, niti prije dolaska u klub, a niti nakon toga – žalosno će naša sugovornica, nastavivši u vedrijem tonu:

– Međutim, ni u najgorim trenucima nakon dolaska u klub nije posegnula za alkoholom. Uvijek je na nenametljiv način tražila moju pomoć i ostalih članova kluba. Svojim je primjerom pokazala, i dokazala drugim ženama i majkama da ljubav prema svojoj obitelji, posebno djeci, može biti dovoljno jak motiv i dati snagu da se ustraje i da se pobjedi u borbi s alkoholom – završila je njezina terapeutkinja i dodala kako bi bila najsretnija da Veričinim putem krenu i ostale žene, majke, kojih nažalost ima onakvih kakva je ‘njezina’ Verica bila prije 18 godina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije