Međudržavna školska suradnja na projektu ‘S druge strane Mure’

>> Međudržavna školska suradnja na projektu “S druge strane Mure”

Suradnja OŠ Ivanovec i mađarske osnovne škole Nikola Zrinski iz Murakerestura koju su u sklopu projekta ‘S druge strane Mure’ osmislile ravnateljice dviju škola u suradnji s učenicima i voditeljima izvan nastavnih aktivnosti, nastavljena je kroz još jedan zanimljivi program.

Tako je u Mađarskoj održan susret pod nazivom ‘Najdečec i najdeklica’ koji je zamišljen kao predstavljanje učenika iz Murakerestura u dramskom, recitatorskom, folklornom i plesnom području, s ciljem da učenici iz Mađarske plešu i govore na hrvatskom jeziku te njeguju kajkavsku zavičajnu riječ. U uvodnom dijelu programa, kao posebni gosti, nastupili su tamburaši, folkloraši i zboraši iz OŠ Ivanovec.

Na kraju programa, odlukom stručne komisije u kojoj su podjednako bili zastupljeni članovi iz Međimurja i mađarske županije Zala, svima su dodijeljena prigodna priznanja i pokloni bez proglašenja najboljeg jer je cilj projekta zajedničko druženje učenika i učitelja dviju škola kako se ne bi zaboravio ‘dragi naš kaj’. Suradnja dviju škola nastavit će prema osmišljenom planu pa je tako sljedeći susret zakazani za proljeće iduće godine, kada mladi mađarski Hrvati dolaze u goste učenicima OŠ Ivanovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije