FOTO: Velika vatrogasna vježba na objektu Lesnine u Čakovcu

>> FOTO: Velika vatrogasna vježba na objektu Lesnine u Čakovcu

U nedjelju 29. studenog u Čakovcu na objektu Lesnine održana je velika vatrogasna vježba pod domaćinstvom DVD-a Čakovca i VZG Čakovca na kojoj su sudjelovala dobrovoljna vatrogasna društva Čakovec, Gornji Vidovec, Ivanovec, Novo Selo Rok, Mihovljan i profesionalni vatrogasci JVP Čakovca.

Uz pretpostavku kako je došlo do zapaljenja u samom objektu do zarobljenih osoba u liftu i na krovu, vatrogasci su mogli isprobati vlastitu opremu kojom raspolažu, kao i komuniciranje između više društva. Vježbom je rukovodio zapovjednik VZG Čakovca Robert Meglić i njegov zamjenik Nikola Besedić koji su i osmislili taktičke nastupe društva.

Vatrogasne sirene te fascinantni nastupi vatrogasaca na objektu zaokupili su i mnoge građane koji su se u podne zatekli u tom dijelu grada. Osim mnogobrojnih pogleda prolaznika vježbu su pratili i predsjednik VZG Čakovca i VZMŽ Mario Medved, ujedno i zamjenik gradonačelnika grada Čakovca koji je na postrojavanju pohvalio rad vatrogasaca i zajednice uz želju da i nadalje rade na stručnosti svojih članova, a koje se postiže ovakvim i sličnim vježbama.

Istaknuo je kako će kroz par dana stići i već kupljene potopne pumpe za VZG Čakovec. Osim njega vatrogasce na terenu je pratio i zapovjednik JVP Čakovca Mladen Kanižaj, ”umirovljeni” zapovjednik VZG Čakovca Željko Besedić, voditelj Lesnine Čakovec i mnogi drugi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije