Patronažne sestre u provedbi programa ranog otkrivanja raka

U Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije 25. studenog održan je stručni skup i radionica namijenjena patronažnim sestrama Doma zdravlja Čakovec pod nazivom “Patronažne sestre u provedbi nacionalnih programa ranog otkrivanja raka”.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo je pokrenuo niz novih aktivnosti za provedbu mjera Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka. Između ostaloga, s namjerom da se intenzivira provođenje prevencijskih programa što bliže krajnjim korisnicima; našim građanima, dio aktivnosti je usmjeren k patronažnim službama Domova zdravlja.

S tim u vezi, stručna radna grupa imenovana od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo je izradila brošuru pod nazivom “Patronažne sestre u provedbi nacionalnih programa ranog otkrivanja raka” koja je namijenjena usavršavanju patronažnih sestara, a uključuje i konkretne upute potrebne za prevencijsko djelovanje na terenu.

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije je i do sada uspješno surađivao s Patronažnom službom Doma zdravlja Čakovec, a sve sa ciljem što boljeg odaziva i kvalitetne provedbe nacionalnih programa ranog otkrivanja raka dojke, debelog crijeva i raka vrata maternice u Međimurskoj županiji.

No, uvijek je moguće učiniti još više i još bolje te je stoga Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, na poziv i inicijativu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, organizirao stručni skup i radionicu namijenjenu patronažnim sestrama Doma zdravlja Čakovec.

Skupu su se odazvale sve patronažne sestre, njih 19, koje rade na području Međimurske županije, javlja ZZJZ Međimurske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije