Ispunite anketu i sudjelujte u istraživanju ‘Moje mjesto u zajednici’

U sklopu projekta “Moje mjesto u zajednici” Udruga Zora provodi istoimeno istraživanje u Međimurskoj županiji, a kojim žele ispitati potrebe i probleme građana/ki vezano uz društvenu nejednakost, socijalnu pravdu i razvoj zajednice.

‘Pozivamo sve građane i građanke Međimurske županije starije od 18 godina da se uključe u istraživanje ispunjavanjem ove ankete http://tinyurl.com/moje-mjesto-u-zajednici

Želimo čuti koje su vaše potrebe i problemi vezano uz učinkovitost javne uprave i institucija, poticanje zapošljavanja i gospodarstva, prometnu i komunalnu infrastrukturu, društvenu solidarnost, društvene, kulturne i sportske sadržaje, brizi o zajednici i dostupnosti socijalnih usluga te pravima marginaliziranih skupina.

Ako mislite da građane nitko ne pita što oni žele, što im treba, što bi željeli drugačije i bolje u svom mjestu – ispunite anketu i recite nam što vas muči. Anketu možete ispuniti do 20.12.2015.

Na glavnim prepoznatim potrebama tijekom 2016. organizirati ćemo aktivnosti u koje ćemo uključivati i osnaživati građane, kao i upoznati donositelje odluka s rezultatima istraživanja i potaknuti ih da čine potrebne promjene u Međimurskoj županiji.

Ovim istraživanjem i aktivnostima želimo doprinijeti stvaranju aktivne lokalne zajednice utemeljene na društvenoj jednakosti, socijalnoj pravdi i dobrom upravljanju, u kojoj svaki građanin, a posebice socijalno isključeni građani i oni u riziku od siromaštva mogu i znaju kako ostvariti svoja socijalna i ljudska prava. Zajednicu čine ljudi, neka se i vaš glas čuje – poručuju iz Udruge.

Isto istraživanje partnerske udruge provode u svojim lokalnim zajednicama – K-Zona na području kvarta Trešnjevka u Gradu Zagrebu, a Centar za održivi razvoj u Imotskoj krajini na području Splitsko-dalmatinske županije.

Projekt “Moje mjesto u zajednici” provodi Udruga Zora u partnerstvu s udrugama K-Zona i Centrom za održivi razvoj, a podržan je od Fondova Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške. Lokalni suradnici Udruge Zora su Međimurska udruga za ranu intervenciju MURID i LAG Međimurski doli i bregi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije