Svetomartinski zbor gostovao u Szombathelyju

U mađarskom Szombathelyju je održan ‘Susret zborova Svetog Martina‘ na kojem je sudjelovao i ‘Mješoviti pjevački zbor Župe Sveti Martin na Muri’.

Svetomartinski zbor izveo je četiri skladbe, ‘Na Nebu moje duše’, ‘Sveti Martin biskup’, ‘Priđi k stolu Gospodnjem’ i ‘Martinska‘, a u programu su sudjelovala i dva domaća zbora.

Susret zborova organiziran je u sklopu proslave obilježavanja 1700. rođendana Svetog Martina biskupa koji je rođen 316. godine upravo u ovom mađarskom gradu. Tom prigodom su se ili će se svečanosti održavati u svim župnim crkvama kojima je Sveti Martin biskup patron, odnosno zaštitnik.

Radi toga je u Szombathelyju i osnovan Ured za koordiniranje programa u gradu koji je počeo djelovati prošle godine, tijekom koje je kao i tijekom ove održano već nekoliko priredbi i događanja.

Sa svojim zborom u Mađarskoj je bio i župnik velečasni Ivan Herceg, koji je najavio i prigodna događanja u svojoj župi u 2016. godini u godini kada se obilježava 1700. obljetnica rođenja biskupa, kojeg posebno štuju vinari i prijatelji mladog vina. U Međimurju, Sveti Martin biskup je patron i Župe Podturen.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije