Slavi se u Svetom Martinu: Na svečanoj sjednici uručena priznanja

Općina Sveti Martin na Muri, danas na blagdan svetog Martina biskupa, slavi svoj Dan općine, a središnji događaj bila je Svečana sjednica Općinskog vijeća, koja je započela pozdravom gostiju i uzvanika od strane profesora Dražena Crnčeca, predsjednika Općinskog vijeća, te njegovim iznošenjem činjenica koje krase ovu općinu.

Uzvanici i gosti bili su općinski vijećnici, međimurski župan Matija Posavec, njegov zamjenik Zoran Vidović, predsjednik Županijske skupštine Mladen Novak, domaći župnik velečasni Ivan Herceg, svećenici koji su sudjelovali u slavljenju Svete mise s predvoditeljem misnog slavlja velečasnim Danijelom Hercegom, te središćanski gradonačelnik Dražen Srpak, načelnik Općine Selnica Ervin Vičević, donačelnik Općine Štrigova Zdravko Sabolčec i ravnateljica ŽUC-a, Ljerka Cividini.

Svi govornici pohvalili su općinsku vlast na čelu s Franjom Makovcem, čestitali Dan općine i obećali svoju pomoć oko ostvarenja novih projekta, među kojima su izgradnja Centra za kulturu i uređenje Trga svetog Martina najizgledniji i najpotrebniji.

Na sjednici su Mladenu Dobraniću, Miri Perčić, Restoranu Potrti kotač, Željku Kraljiću, Ivanu Kralju i Likovnoj Republici dodijeljena Javna priznanja Općine Sveti Martin na Muri za 2015. godinu.

Himnu Lijepa naša i jednu opernu ariju izveo je Dominik Padarić domaći majstor pjevanja. Martinje će se slaviti duboko u noć, a ponegdje do jutarnji sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije