FOTO: Slovenci postavljaju žičane prepreke kod Bukovja

Danas u ranim poslijepodnevnim satima slovenska vojska započela je postavljati žičanu prepreku na granici između Hrvatske i Slovenije, kako bi spriječila ilegalni ulazak izbjeglica u Sloveniju.

Tehničke zapreke, kako ih je nazvao slovenski premijer Miro Cerar postavljaju se još uvijek na polju kod negdašnjeg objekta pogranične policije i carine kod naselja Bukovje u Općini Sveti Martin na Muri.

Žitelji svetomartinske općine nisu oduševljeni postupanjem slovenske vojske niti reakcijom hrvatske Vlade, ali kažu kako će Slovenci jednog dana morati pokupiti tu žicu, jer kriza neće trajati vječno i kako nema smisla tome pridavati veću pozornost, jer svi znaju kakvi su susjedi Slovenci, premda izgleda kako je žica postavljena i na hrvatskom teritoriju.

– Općinski načelnik Franjo Makovec kaže, kako žica nije dobrodošla i da će na kraju možda rezultirati ograđivanjem Slovenije i Europske unije od ostatka svijeta. Smatra kako se za sada nema potrebe miješati u ovu stvar, jer je moguće da Slovenija ima drugačije naputke iz sjedišta EU ili Njemačke, koja je zapravo ‘zakuhala’ čitavu situaciju oko izbjeglica sa srednjeg Istoka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije