FOTO: Martinje u Nedelišću uz mlado vino i 1350 porcija hladnetine

>> FOTO: Martinje u Nedelišću uz mlado vino i 1350 porcija hladnetine

Manifestacija Martinje u Nedelišću održana je po jedanaesti put u subotu, 7. studenog 2015. godine, u sajamskoj dvorani MESAP-a u Nedelišću s otvorenjem u 10 sati.

>>> Fotogalerija: Martinje u Nedelišću (Subota, 7.11.2015.)

Ukupno 28 udruga, obrta i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava predstavili su svoje proizvode, bogatu tradicionalnu međimursku gastronomiju i vinarsku opremu. Specifičnost manifestacije je kuhanje hladetine u što se uključilo petnaest udruga, te je na štandovima bilo servirano 1350 porcija hladetine.

Nedelišćanski vinari, Oletić, Serec, Krznar i Kossi koji su članovi DVVM Vinoljub Nedelišće i vina Kerman na svojim su štandovima nudili posjetiteljima degustacije mošta koje je u 12 sati tijekom vesele ceremonije krštenja postalo mlado vino. U kulturno-umjetničkom programu sudjelovali su Puhački orkestar Općine Nedelišće, KUD Črne strele, Godba Komenda, Folklorna skupina narodnih noš in kočijažev – Vodice nad Ljubljano te Band “Dobre vibracije”.

Na kraju manifestacije održano je izvlačenje biciklističke nagradne igre Putovnica sretnih 13 u kojoj je sudjelovalo ukupno 292 biciklista sa ispunjenim putovnicama. Podijeljena su tri bicikla kao glavne nagrade i 30 utješnih nagrada, poklon bonova ugostitelja uključenih u nagradnu igru. Glavne nagrade osvojili su: Lidija Kasapović, Neven Novak i Mijo Tkalčec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije