Smotra narodnih običaja u Kotoribi: Dojdite glet kak se negda živelo!

Naše zeleno, plodno Međimurje, maleni cvjetnjak na samome sjeveru Hrvatske, između Mure i Drave, kolijevka je neprocjenjiva bogatstva narodnih običaja, starih navada našega kraja.

Zbog toga se svake druge godine u Kotoribi održava Županijska smotra međimurskih narodnih običaja. Ove godine u dva dana, 21. i 22. studenoga, bit će održana jubilarna, deseta po redu koju zajednički organiziraju KUD Kotoriba, ZHKUU Međimurske županije i Odbor za narodne običaje koji djeluje u sklopu zajednice.

Program će u Domu kulture u subotu započeti u 17 sati, a redom će se predstaviti: KUU Seljačka sloga Nedelišće (Svati v Nedelišću), KUU Društvo žena Gornji Kraljevec (Fašnik), KUD Općine Donji Kraljevec (Svodbena jabuka), KUD Katruže Ivanovec (Jabučnica), KUD Strahoninec (Luščara) i KUD Goričan (Peljamo mlodu).

U nedjelju program započinje u 15 sati, a redom će nastupiti: KUD Kotoriba (Vartanji za čordaša i kanasa), KUD Žiškovec (Proščeje-goščeje), KUD Podturen (Obrada lana), KUU Lipa Gornji Kraljevec (Luščara) i KUD Sumarton iz Mađarske. Običaje svoga kraja kao gosti smotre predstavit će članovi Udruge ruskog govornog područja Kalinka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije