Međimurski predstavnici osvojili vrijedne nagrade na državnoj smotri

>> Međimurski predstavnici osvojili vrijedne nagrade na državnoj smotri

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, suorganizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, Grada Dugog Sela, KUD-a “Preporod” i HDS ZAMP-a, u Dvorani “Preporod” u Dugom Selu 3. i 4. listopada 2015. održan je 22. susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava.

Na Susretu je nastupilo 10 tamburaških orkestara iz Vrbovca, Draganića, Belice, Starog Petrovog Sela, Zlatar Bistrice, Varaždina, Zagreba, Bistre, Marije Bistrice i Trnovca te 13 tamburaških sastava iz Pregrade, Zasadbrega, Beretinca, Male Subotice, Dugog Sela, Šestina-Zagreba, Ogulina, Stupnika, Novske, Lobora, Petrijanca, Glogovca i Slavonskog Broda sa sveukupno preko 400 izvođača.

Kao gost Susreta nastupio je Tamburaški orkestar Šmartno iz Slovenije. Ove godine za Susret se prijavilo i u selekciji aktivno participiralo 69 tamburaških orkestara i sastava iz 9 hrvatskih županija s oko 1100 izvođača! Stručno povjerenstvo bilo je u sastavu Siniša Leopold (predsjednik), Roman Gross i Ivan Potočnik, a Međimurcima su pripale sljedeće nagrade Hrvatskog sabora kulture:

Tamburaški sastav KUU “Zasadbreg” osvojio je 2. nagradu u kategoriji koncertnih tamburaških sastava
– dirigent: Miroslav Novak

Tamburaški sastav KUU “Zvon” župne zajednice Mala Subotica osvojio je 2. nagradu u kategoriji folklornih tamburaških sastava
– dirigent: Valentino Škvorc
– vokalni solist: Nikolina Virgej-Pintar

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije