Teuta predstavila hrvatski plesni amaterizam i u Belgiji

Čakovečki Studio suvremenog plesa “TEUTA”,svojim plesnim stvaranjem, osim u Hrvatskoj , sve češće predstavlja Međimurje i na europskim plesnim pozornicama. Tako su proteklog vikenda mladi plesači Dorotea Koščak,Sara Magdalenić, Franciska Telebar, Mija Horvat, Marta Fažon,Mia Milak, i Vilim Poljanec , u koreografiji ‘Iza stakla, koju potpisuje Nikolina Mekovec predstavljali hrvatski plesni amaterizam u Bruxellesu. Riječ je o Dansfestivalu ‘ON THE ROOF’,održanom u Open Talentenhuis ‘Zinnema’, gdje se okupilo više od 20 plesnih skupina iz Belgije, te po jednu iz Slovenije i Hrvatske.

Plesne skupine izvodile su koreografije različitih plesnih stilova hip-hop, jazz, klasični balet, funky jazz, moderni jazz, suvremeni i moderni ples. Teutin pristup suvremenom plesu, što je već mnogima poznato, stvara ekspresivne koreografije koje odaju posebnost, kreativnost, imaju svoj pečati i ostavljaju snažan dojam u što se već više puta mogla uvjeriti publika , ali i struka, na nastupima u Sloveniji,Češkoj, Slovačkoj,Mađarskoj, Italiji, Španjolskoj, a sada i u Belgiji.

Spomenimo i to da je studio suvremenog plesa ‘Teuta’ – dugogodišnji član Hrvatskog sabora kulture, i sudionik ‘Susreta hrvatskih plesnih ansambla’. Tako su čakovečki plesači iz Teute od 2008. godine već šest puta predstavljali hrvatski plesni amaterizam, i to četiri puta u Sloveniji s koreografijama Nikoline Mekovec Ona ,Per se, Moving zone i Prazna impresija, te jednom u u Češkoj s koreografijom Konfuzija boli.

Koreografija ‘Iza stakla’ kojom se Teuta predstavila u Belgiji i ovaj je put dobila veliki i zasluženi pljesak publike, ali i odlične kritike stručnjaka i organizatora festivala. Osim nastupa ,Teutini plesači odradili su i radionice koje su bile dio samog festivala.

Teuta je i ovoga puta dostojno predstavila hrvatski plesni amaterizam, a nakon toga je uslijedio odmor i zasluženo uživanje u predivnom Bruxellesu, njegovim ljepotama i finoj čokoladi. Ovo belgijsko iskustvo i putovanje, kazali su mladi Teutini plesači, samo im je dalo novu snagu da rade i stvaraju još više, još predanije s ljubavlju koju imaju prema svom plesu i pokretu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije