FOTO: U Goričanu ‘spašavali’ utopljenika i ‘borili’ se s poplavom

>> FOTO: U Goričanu “spašavali” utopljenika i “borili” se s poplavom

U subotu, 24. listopada 2015. godine u organizaciji Općine Goričan održana je vježba obrane od poplava pod nazivom “Črni most 2015.”.

Vježba se odvijala na dvije lokacije. Prvi dio vježbe održan je na mostu kod starog graničnog prijelaza Goričan, gdje su pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja čamcima na rijeci Muri demonstrirali akciju spašavanja osoba sa mosta, a ronioci Javne vatrogasne postrojbe akciju traženja utopljenika u Muri.

Drugi dio vježbe održan je na Črnom mostu. To je bila pokazna vježba u kojoj su sudionici, djelatnici Hrvatskih voda, pripadnici DVD Goričan i Hodošan, Civilne zaštite općine Goričan te udruge sa područja općine Goričan izvodili punjenje vreća pijeskom automatskom punilicom, te slaganje zečijih nasipa i bunara.

U izvrsno organiziranom scenariju, te zalaganju svih sudionika, sa korištenjem najnovije opreme u obrani od poplave izvršeno je niz istovremenih akcija (punje i slaganje vreća, manipulacija vatrogasnim vozilima i čamcima) gdje je kao krajnji rezulztat vježba ocjenjena sa vrlo visokom ocjenom.

Vježba je ujedno bila izložbenog karaktera gdje se izlagala oprema koju je osiguralo Ravnateljstvo za robne zalihe i to: 3 nove autocisterne, automatska punilica vreća pijeskom, agregat za struju, vatrogasne pumpe, potopne pumpe, električni isušivači zraka, poljski ležajevi, vreće za spavanje, šatori te druga oprema.

Tom prigodom savjetnik ministra gospodarstva Marijan Varga načelniku općine Goričan Mariu Mohariću predao je ključeve čamca za spašavanje ljudi i imovine vrijednosti 115.000,00 kuna.

U vježbi su sudjelovali Državna uprava za zaštitu i spašavanje Područni ured Čakovec, Hrvatske vode Ispostava Čakovec u suradnji sa tvrtkom Hidrotehnika d.o.o. iz Savske Vesi, Javna vatrogasna postrojba Čakovec, Hrvatska gorska služba spašavanja, Policijska postaja Prelog, DVD Goričan i Hodošan, Crveni križ, Civilna zaštita općine Goričan te udruge sa područja općine Goričan. Općina Goričan koristi priliku da zahvali svim sudionicima vježbe na odlično odrađenom poslu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije