U Goričanu velika vježba obrane od poplava pod nazivom ‘Črni most’

U subotu, 24. listopada 2015. godine u Goričanu će se održati vježba obrane od poplava pod nazivom “Črni most 2015.“. Vježba se održava na dvije lokacije i to na mostu kod starog graničnog prijelaza Goričan, s početkom u 9 sati, gdje će biti demonstrirana akcija spašavanja utopljenika u suradnji sa HGSS-om i Javnom vatrogasnom postrojbom.

Drugi dio vježbe održava se na “Črnom mostu” s početkom u 10 sati gdje je predviđena pokazna vježba automatskih punilica vreća za pijesak, slaganje zečjih nasipa, prezentacija novih vatrogasnih vozila i čamaca.

Organizator vježbe je Općina Goričan a u vježbi sudjeluju Državna uprava za zaštitu i spašavanje Područni ured Čakovec, Hrvatske vode Ispostava Čakovec u suradnji sa tvrtkom Hidrotehnika d.o.o. Savska Ves, Hrvatska gorska služba spašavanja, Javna vatrogasna postrojba, PU Međimurska, Crveni križ, Civilna zaštita Goričan, DVD Goričan i Hodošan te udruge sa područja općine Goričan.

Opremu za zaštitu i spašavanje koja će se koristiti u vježbi osiguralo je Ravnateljstvo za robne zalihe koje će ujedno Općini Goričan predati čamac za spašavanje ljudi i imovine vrijednosti 115.000,00 kn. Ravnateljstvo za robne zalihe izlagat će genertore za struju, autocisterne za opskrbu pitkom vodom, plovila za spašavanje, šatore, pumpe za vodu, isušivače prostora i prijenosne krevete.

Cilj vježbe je praktičnim radom na obrani od poplava visokih voda potoka Trnave i Mure ocijeniti osposobljenost, uvježbanost i koordinaciju rada Stožera zaštite i spašavanja općine Goričan.

Također će se provjeriti i sustav pozivanja članova DVD-a i pripadnika postrojbe civilne zaštite, te njihovo praktično uvježbavanje na pravilnoj izgradnji “zečjih” nasipa uz prezentaciju rada punilice za vreće.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije