Uspješna preventivna akcija Udruge dijabetičara Nedelišća

S ciljem upoznavanja javnosti na mogućnosti prevencije šećerne bolesti, opasnost od neotkrivene i neregulirane šećerne bolesti te mogućnosti uspješnog liječenja, Udruga dijabetičara Nedelišće sudjelovala je na manifestaciji “Dani zahvalnosti”, u Nedelišću, održanoj 17.listopada u prostorijama MESAP-a.

Tom prigodom patronažna sestra Đurđica Radotić i učenici Srednje škole Čakovec besplatno su obavljali kontrolu šećera u krvi i mjerenja krvnog tlaka. Kontrolnim mjerenjima odazvalo se 175 osoba od čega je kod tridesetak njih utvrđena povišena razina šećera u krvi. Zanimljiv je podatak da je na području Općine Nedelišće registrirano tisuću dijabetičara, ali je njihov stvaran broj zasigurno puno veći jer su podaci i statistike o dijabetesu takvi da čak 40 % ljudi niti ne zna da ima dijabetes. Kako na svjetskom i nacionalnom nivou, tako je i u Nedelišću, više od tisuću dijabetičara registrirano, a u stvarnosti ih je najvjerojatnije još toliko, ako ne i više, a da toga nisu svjesni.

Članovi Udruge dijabetičara Nedelišća ovu su prigodu iskoristili i kako bi građanima podijelili dnevnike samokontrole, dijabetičke jelovnike te časopis “Diabetes – slatki život”. Za sve zainteresirane na štandu Udruge nalazila su se i razna dijabetička pomagala, a nova akcija planira se za 14. studeni ove godine, povodom Svjetskog dana šećerne bolesti. Iz Udruge dijabetičara Nedelišća posebnu su zahvalu uputili patronažnoj sestri Đurđici Radotić i učenicima Srednje škole Čakovec- smjer medicinska sestra/tehničar, pod vodstvom mentorice Brigite Prstec, te firmama ‘Roche’ i ‘Bauerfeind’, kao i Općini Nedelišće na ustupljenom prostoru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije