Centar ‘Riječ Života’ organizira slavljeničku duhovnu obnovu

Pozivamo vas na Otvoreni karizmatski susret povodom 10. godišnjice djelovanja centra ‘Riječ Života’ Varaždin!

Centar je s djelovanjem započeo 24. listopada 2005. godine kao dio Saveza Crkava Riječ Života u Hrvatskoj. Krenuvši kao mala grupa koja je u ovih desetak godina narasla na otprilike osamdesetak do sto vjernika, prošli su različite aktivnosti djelujući kao aktivan glas savjesti, nastojeći vjerodostojno prenositi istinske kršćanske vrijednosti putem raznih duhovnih seminara te djelovati humanitarno na području Varaždinske i Međimurske županije.

Što ih izdvaja i čini drugačijima u šarenoj ponudi religioznog supermarketa prenosimo u nastavku.

U današnjoj ponudi različitih mišljenja i ideala po pitanju smisla života i teških životnih pitanja, svatko nudi svoje odgovore. U svemu tome kršćanstvo, čini se, kao da je izgubilo svoju ulogu i nit. U mnoštvu razočaranja, negativnih iskustava i monotonije koju danas Crkva i kršćanstvo nude, ovi vjernici svjedoče upravo suprotno.

Slušajući njihova svjedočanstva, doživljaje i iskustva, doznajemo da je kršćanstvo za njih živo kao i žar i strast koju osjećaju prema vjeri. Danas, kada je vjera u Boga relativan pojam, za neke čak fikcija ili bajka, oni su živi primjer kako snažna molitva i zdrava riječ mijenjaju ljudske živote.

Njihova su svjedočanstva različita, no, potresne životne priče ipak su ih dovele na mjesto izvora utjehe i nade. Izdvojimo, svjedočanstvo mladića koji je svoju mladost utrošio kockajući te koji odlučuje reći zbogom svijetu i na čudesan način uz nadnaravnu Božju intervenciju ipak ne uspije iz trećeg pokušaja izvršiti samoubojstvo, ili svjedočanstvo žene koja treba ići na odstranjivanje dojke zahvaćene rakom, koja nekoliko tjedana prije operacije biva čudesno iscijeljena. Na ovakva i još mnoga druga svjedočanstva malo tko može ostati ravnodušan. Svi oni priznaju kako im je upravo upoznavanje Boga kroz propovijedanje žive Božje riječi u život donijelo temeljite promjene i priliku za novi početak.

Napominju da kršćanstvo nije još samo jedna religija u religio -znom supermarketu te da se kršćanstvo ne svodi na crkvenu organizaciju ili sljedbu, već na osobni odnos, doživljaj i iskustvo osobe Isusa Krista.

Priča o djelovanju ove zajednice proteklih godina prije svega je priča o ljubavi i strasti onih koji su nakon dugo vremena pronašli Onoga koga su tako dugo tražili te o prenošenju te radosne, ljubavne priče drugim ljudima. Zaljubili su se u Isusa koji je uspio ispuniti tu prazninu i unutarnje zadovoljstvo.

Svi koji traže odgovore na životna pitanja dobrodošli su na redovite službe Kršćanskog centra “Riječ Života” u Varaždinu subotom od 18 sati, Sajmište 12, a posebno ovog petka, 16.10. u 18 sati i subote, 17.10. u 18 sati, na slavljeničku duhovnu obnovu na kojoj će, uz mnoštvo moderne kršćanske glazbe, govornici biti poznati hrvatski karizmatici, pastor Damir Šićko Alići i pastor Petar Fabijanić putem čijih snažnih propovijedi Bog iz tjedna u tjedan mijenja ljudske živote. Dođite i primite novu snagu i ohrabrenje – jer Bogu je sve moguće!

Pratite ih i na Facebooku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije