Tjedna prognoza: Prvi dani listopada donose lagano zatopljenje

Na kopnu je ovih dana vladao jesenski ugođaj uz dosta oblaka i svježine. Prijelaz u novi mjesec i početak listopada, sve je izvjesnije, neće donijeti turbulentna vremenska zbivanja. U nastavku pročitajte tjednu prognozu koju je pripremio Crometeo.

U ponedjeljak pretežno oblačno i prohladno. Ponegdje slaba kiša, a uglavnom suho će se zadržati u sjeverozapadnijim područjima gdje će biti i sunčanih razdoblja. Temperatura zraka između 12 i 17 Celzijevih stupnjeva, u gorju i niža. Pravo jesensko vrijeme.

Slično vrijeme će se nastaviti i u utorak. Uglavnom oblačno, a ponegdje je moguće i malo kiše, osobito u Slavoniji i Lici. I dalje umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak pa se nastavlja i dotok svježeg zraka. Jutro prohladno uz temperaturu oko 10, a najviša dnevna bit će do 15 Celzijevih stupnjeva.

Sredina tjedna donosi nastavak svježeg vremena. U našoj blizini nalazit će se ciklona koja bi južnijim dijelovima Hrvatske mogla donijeti nešto malo kiše. Čini se da ćemo imati izmjenu oblaka i kraćih sunčanih razdoblja, ali bi ipak ostalo suho. Puhat će sjeveroistočni vjetar, a temperatura zraka neće se bitnije mijenjati.

Već u petak, a osobito u subotu i nedjelju stvari izgledaju malo ljepše. Postupna stabilizacija uz sve manje oblaka i sve više sunčanog vremena. Jutra će biti hladna, mjestimice i maglovita, a dnevna temperatura lagano će rasti, mogla bi do nedjelje narasti i na dvadesetak Celzijevih stupnjeva, ovisno o količini sunca. Vjetar će biti slabiji, javlja Crometeo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije