U Čakovcu četvrti Simpozij o ranoj intervenciji u djetinjstvu

Hrvatska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu (HURID) organizira 4. hrvatski simpozij o ranoj intervenciji u djetinjstvu, s temom “Rana intervencija u djetinjstvu: sveobuhvatnost, pravednost i kvaliteta sustava podrške”. Simpozij će biti održan u suradnji s Uredom UNICEF-a u Republici Hrvatskoj, a Međimurska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu (MURID) je ponosni suorganizator koji uživa podršku Međimurske županije i Rotary kluba Prelog.

Brojni stručnjaci iz cijelog svijeta će u Čakovcu, od 1. do 3. listopada 2015. sudjelovati u trodnevnom radu Simpozija čiji program i teme intrigiraju stručnu, ali i širu javnost, a program u cijelosti možete pročitati klikom ovdje. Otvorenje Simpozija planirano je za četvrtak, 1. listopada 2015. u 11:00 sati, nakon čega će započeti plenarna predavanja. Držimo vrijednim naglasiti kako će prije otvorenja biti održana Godišnja skupština HURID-a nakon koje će organizatori Simpozija biti na raspolaganju za izjave novinarima (u 10:40 sati).

Tema Simpozija – Rana intervencija u djetinjstvu: sveobuhvatnost, pravednost i kvaliteta sustava podrške, akcentira paradigmu življenja u uređenom društvu i propituje je kroz prizmu aktualnog trenutka – dugotrajne ekonomske krize.

– Ne treba posebno elaborirati kako su njome, krizom i rastućim siromaštvom, izravno pogođene ionako ranjive skupine u društvu, a osobito djeca s razvojnim rizicima ili teškoćama i njihove obitelji. Usmjeravanjem na ova pitanja želimo se i suprotstaviti, i iznova osvijestiti problematiku fragmentiranosti rane intervencije u djetinjstvu – od 0 do 3 godine starosti, njezine rastuće komercijalizacije i manjka brige o kvaliteti i dostupnosti svakom djetetu i roditelju.

Uskraćivanje temeljnih prava svakog djeteta ne smije biti alternativa. Samim time, Simpozij u svom sadržaju obuhvaća vođenu tematsku poster raspravu koja će se voditi u petak, 2. listopada od 10:40 sati na temu Rana intervencija u županijskim socijalnim planovima i njihovoj provedbi. Obuhvatit će predstavljanje Istarske županije, Međimurske, Zadarske, Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije.

Kako je namjera Simpozija da u njega budu uključene lokalna i regionalna samouprava i uprava, ali i nadležna ministarstva, također pozornost skrećemo na održavanje Okruglog stola s temom Doprinos nacionalne, regionalne i lokalne politike razvoju sustava rane intervencije u djetinjstvu, koji će biti održan u hotelu Park od 16:00 sati – već prvog dana održavanja, 1. listopada. U njemu će sudjelovati lideri lokalne vlasti i društvenog života te nadležnih ministarstava, što će biti prilika da se čuju različiti primjeri iz sredina iz kojih dolaze sudionici Stola, poručuju organizatori.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije