Pet roditelja djece s teškoćama u razvoju kroz EU projekt našlo posao

U petak, 18. rujna 2015. godine u Velikoj vijećnici Međimurske županije održana je prezentacija za poslodavce iz Međimurske županije na temu “Mogućnosti zapošljavanja roditelja djece s teškoćama u razvoju”.

Prezentacija je održana je u organizaciji Međimurske županije, Udruge slijepih Međimurske županije i Udruge Murid, koje trenutno provode europski projekt usmjeren na obitelji s djecom s teškoćama u razvoju – projekta SHIFT. Predsjednica Udruge slijepih Međimurske županije, Marija Ciglar, predstavila je sam projekt SHIFT, kao i dosad postignute rezultate.

Projekt SHIFT vrijedan je 196.045,27 €, od čega 85% financira Europska Unija kroz Operativni program Razvoj ljudskih potencijala 2007-2013 / OP RLJP, shemu za dodjelu bespovratnih sredstava – Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici, faza II, i ugovor s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Uredom za financiranje i ugovaranje EU projekata.

Preostalih 15% financira Udruga slijepih Međimurske županije i njezini partneri. Projekt će se provoditi do kraja studenog 2015. godine. Jedan od specifičnih ciljeva projekta SHIFT je ponuditi bolju mogućnost zapošljavanja roditelja djece s teškoćama u razvoju. Tako je dvadeset roditelja uključenih u projekt uspješno pohađalo organizirana stručna usavršavanja u Pučkom otvorenom učilištu Čakovec – tečaj informatike te tečaj engleskoj i njemačkog jezika.

U udruzi su posebno ponosni na zapošljavanje petero roditelja uključenih u projekt, s nadam da će do kraja projekta, ovakvih pozitivnih primjera biti još i više. Poslodavci su tijekom prezentacije upoznati s mjerama aktivne politike zapošljavanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, te olakšicama koje mogu koristiti u slučaju zapošljavanja roditelja djece s teškoćama, ali i osoba s invaliditetom.

U tu svrhu predana im je brošura s opisom samih mjera i olakšica, te popisom uvjeta koje trebaju ostvariti nezaposlene osobe, kao i sami poslodavci prilikom njihovog zapošljavanja. Prezentaciji je prisustvovala i dožupanica Međimurske županije, Sandra Herman. Prisutne je upoznala s aktivnostima Međimurske županije, usmjerenih na pomaganje poduzetnicima te roditeljima djece s teškoćama u razvoju s područja naše Županije.

Marija Ciglar je pozvala sve poslodavce s područja Međimurja, ali i šire, da se jave u Udrugu slijepih Međimurske županije ukoliko imaju pitanja vezana uz zapošljavanje roditelja djece s teškoćama u razvoju ili osoba s invaliditetom, uz mogućnost dogovaranja individualnog sastanka vezanog uz ovu temu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije