Mađari na oba granična prijelaza Goričan pripremili žičanu ogradu

Mađarska je počela izgradnju ograde s bodljikavom žicom na granici sa Slovenijom, javljaju slovenski mediji. Policija i vojska postavljaju ogradu na cestovnom graničnom prijelazu Pince-Tornyiszentmiklos, no za sada ne ometaju promet osobnim vozilima.

Na hrvatsko-mađarskoj granici također je u tijeku izgradnja zida. Mađarska vojska na granični prijelaz Beremend-Baranjsko Petrovo Selo poslala je oklopna vozila, a izbjeglice strahuju da će zatvoriti sve granične prijelaze s Hrvatskom kada izgradnja bude završena, javlja Jutarnji.hr.

Doznajemo da su na graničnim prijelazima Goričan – Letenye (stari i novi) s mađarske strane uz rub mostova na rijeci Muri postavljene pokretne žičane ograde i željezna vrata. Ograde su na kotačima pa Mađari u kratkom roku mogu, ako tako odluče, zatvoriti granicu. Neslužbeni podaci govore da je do sada kroz granični prijelaz Goričan u Mađarsku ušao 81 autobus s gotovo 4 tisuće izbjeglica.

Kako javlja HRT, nešto prije podneva desetak je autobusa s 500 izbjeglica stiglo iz Hrvatske na Goričan. Iako HRT-u nisu dopustili snimanje Mađari su izbjeglice prihvatili.

Inače, kako javlja MUP do danas je u Republiku Hrvatsku ušlo više od 51 tisuće migranata.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije