Goran Radman: “Na sjeveru je potrebno pokrenuti javnu radijsku postaju”

U okviru javne rasprave o Prijedlogu izmjena i dopuna programskih obveza Hrvatske radiotelevizije u Čakovcu je održan okrugli stol s posebnim naglaskom na mogućnost uspostavljanja HRT – Radija Sjever. Razgovaralo se i o mogućoj programskoj koncepciji nove HRT-ove radiopostaje koja bi, kako je rečeno, trebala izvješćivati o lokalnim i regionalnim temama te ih učiniti vidljivijima u hrvatskome medijskom prostoru, a radila bi u okviru novoga HRT-ova centra Čakovec i Varaždin.

Prijedlog je predstavio glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman, istaknuvši kako je vodstvo HRT-a u okviru programa restrukturiranja tijekom protekle dvije godine uspjelo smanjiti operativne troškove i preusmjeriti ih u ulaganje u programski sadržaj.

– Potreba da imamo regionalni centar u ovome slučaju proizlazi iz pogleda na kartu, na kojoj se vidi da HRT na sjeveru Hrvatske nema svoju radiopostaju te nema dvojbe o tome da i ovdje trebamo pokrenuti javnu radijsku postaju kako bismo zatvorili krug regionalnih postaja – istaknuo je Radman.

Pritom je naglasio da se otvaranjem HRT – Radija Sjever ni na koji način neće promijeniti položaj komercijalnih lokalnih radiopostaja koje emitiraju na tome području.

Dodao je da je dosad u uređenje HRT-ova centra Čakovec i Varaždin uloženo tri milijuna kuna, a do kraja godine planira se uložiti i dodatnih pola milijuna u opremanje prostorija za radiopostaju.

Prijedlog su tijekom rasprave pozdravili međimurski župan Matija Posavec i predsjednica Skupštine Varaždinske županije Dubravka Biberdžić.

– Hrvatska radiotelevizija prepoznala je ovaj kraj te je došlo vrijeme da se znatnije ulaže u HRT-ov centar, infrastrukturu i kadar – istaknuo je Posavec.

Dubravka Biberdžić dodala je, uime Varaždinske županije, da je zadovoljna radom lokalnih radijskih postaja te da će ova regija imati i jedan pravi javni servis koji će izvješćivati o pozitivnim gospodarskim aktivnostima koje se odvijaju na sjeveru Hrvatske.

Javna rasprava o Prijedlogu izmjena i dopuna programskih obveza HRT-a traje do 15 listopada, a svi zainteresirani svoje mišljenje i prijedloge mogu dati i na HRT-ovoj stranici www.hrt.hr i na email: javna.rasprava@hrt.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije