KUU Zasadbreg u šokačkom kolu s 8 500 sudionika

>> KUU Zasadbreg u šokačkom kolu s 8 500 sudionika

Kulturno umjetnička udruga” Zasadbreg” predstavljala je Međimursku županiju na 50. Vinkovačkim jesenima. U svečanom mimohodu u kojem je sudjelovalo 84 kulturno umjetničkih udruga prodefilirali su ulicama Vinkovaca te bili predstavljeni na glavnoj pozornici.

Nakon mimohoda na stadionu NK “Cibalia” napravljeno je najveće Šokačko kolo na svijetu u kojem je sudjelovalo 8500 sudionika. Nakon programa na stadionu predstavnici udruga prisustvovali su svečanom prijemu kod gradonačelnika Vinkovaca koji je sudionicima uručio zahvalnice i prigodne poklone.



Domaćini KUU “Zasadbreg” bilo je KUD “Filipovčice” iz Komletinci koje se potrudilo da gosti iz Međimurja ne budu gladni. Navečer je u glavnom šatoru na trgu Vinkovačkih jeseni održana smotra izvornog folklora na kojem se KUU “Zasadbreg” predstavila sa spletom “Ko ti dao dojdete”.

Folkloraši i tamburaši iz KUU “Zasadbreg” ponosni i zadovoljni, puni lijepih dojmova sretni su se vratili u svoje Međimurje koje su dostojno predstavili na 50. jubilarnim Vinkovačkim jesenima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije